top of page

Voor wie ?

Diane plevoets contextueel psychotherapeute Scherpenheuvel
Volwassenen en adolescenten individueel

Het leven lijkt niet altijd op een geschenk.
Soms worden we geconfronteerd met uitdagingen en moeilijkheden , die niet  eenvoudig zijn.
Je hebt het gevoel dat je vast zit. Misschien zelfs dat je er niet over geraakt. Depressie, emotionele moeilijkheden, een laag zelfbeeld kunnen het gevolg zijn.

 

Ook zit je soms met levensvragen, of individuele zorgen waar je niet altijd een uitweg in vindt.  Dit kan gaan van sociale zorgen, zorgen op het werk, keuzemoeilijkheden, het stellen van grenzen, opgebrand geraken door de vele zorg die je in anderen steekt.  Misschien is dit alles wel te veel aan het worden. Therapie kan je opnieuw op weg helpen.   

Diane plevoets contextueel psychotherapeute Scherpenheuvel
Partners

Jullie zijn samen gestart als een koppel. Misschien recent, misschien al langer geleden. Jullie zijn geëvolueerd, gegroeid. In dezelfde richting? Of helemaal niet?
Hoe ziet jullie "samen" er vandaag uit?

Onze complexe samenleving en de verschillende rollen die we daarin hebben, stelt grote eisen aan de partnerrelatie. Relatietherapie kan helpen meekijken naar waar de moeilijkheden liggen. Mee zoeken naar een uitweg, naar een ander/beter "samen". 

Diane plevoets contextueel psychotherapeute Scherpenheuvel
Rouw en verlies

Ieder van ons maakt vroeg of laat een verlies mee. Verlies van een geliefd persoon, van iemand die heel belangrijk voor je is. Of verlies van gezondheid, van werk, van woonst, van een relatie ...
Dit verlies kan recent zijn, of langer geleden.

Als reactie op dit verlies, gaan we door een rouwproces. Een rouwproces is noodzakelijk om het verlies een plaats te kunnen geven.
Maar dit proces kan erg intens zijn, moeilijk en zwaar. Soms lijkt het al zo lang geleden. En dan plots duikt het weer op en vraagt onze aandacht.

Het is niet enkel zwaar voor de persoon in rouw, maar ook voor zijn omgeving.

En het heeft niet enkel invloed op ons emotioneel welzijn maar ook op andere levensgebieden.

bottom of page